Для будь-якої людини неможливо уявити повноцінне життя без здорового і якісного сну. У цьому матеріалі ми розберемо основні моменти у виборі правильного ліжка для своєї спальної кімнати, яке дасть змогу поєднувати в собі високу якість і зручність використання.

На що звернути увагу під час купівлі ліжка

Саме з вибору хорошого і якісного ліжка на сайті Магдек люди починають облаштування своєї спальної. Ви ж пам'ятаєте, що близько 30% свого життя людина проводить саме уві сні, тому варто приділити особливу увагу такому важливому предмету меблів.

Форма та розміри ліжка

Насамперед потрібно вирішити, якої довжини підходить вам ліжко. Тут усе досить просто: довжина ліжка має бути більшою за ваш зріст на 10 см. Це мінімальне значення, яке дасть змогу з комфортом засинати. Однак краще буде взяти довжину на 20-50 сантиметрів більшу.

Є один цікавий метод, який дає змогу визначитися з шириною майбутнього ліжка:

  •     Достатньо лягти на свою половину і покласти руки за голову. Розставте лікті максимально далеко.
  •     Якщо ви не переходите на іншу половину і нікому не заважаєте, значить, такої ширини буде достатньо.
  •     В іншому разі варто вибрати ширшу модель.

Дизайнери та меблевики постійно пропонують покупцям різні варіанти форми ліжок. Однак рекомендується не вдаватися до нововведень і віддати перевагу класичному варіанту, прямокутної форми.

Купуючи ліжко у формі кола, овалу чи ще якогось оригінального малюнка, сон на ньому може стати доволі незручним.

У спальній кімнаті нестандартній моделі доведеться віддати більшу кількість простору, та й знайти постільну білизну на неї не так-то просто. Пледи і ковдри не варто скидати з рахунків.

Як вибрати правильний каркас під час купівлі ліжка

Переходячи до вибору ліжка, варто відразу визначитися, що існує два основних види каркасів:

  •     У першого з них чотири спинки і бічні панелі, а роль опори відіграє подіум або ніжки.
  •     Другий варіант має дві спинки, які відіграють роль опори і дві бічні панелі.

Якщо ви купуєте ліжко високої якості, то воно прослужить вам тривалий час без особливих проблем. Але вважається, що варіант з ніжками прослужить дещо менше за часом.

Яке купити ліжко: ще кілька порад

  •     У результаті проведених досліджень було доведено, що найчастішою причиною захворювань спини у людини є незручне ліжко та матрац.
  •     Тому не варто економити на купівлі якісного предмета меблів, з яким ви будете проводити довгі ночі;
  •     Якщо у вашій спальні переважає мінімалістичний стиль або ви віддаєте перевагу хай-теку, віддайте перевагу низьким платформним ліжкам;
  •     Купуючи ліжко, зверніть увагу на висоту. Низькі моделі підійдуть для молодих людей, а ось літній людині краще взяти більш високе ліжко.
  •     Коли спальня має невеликі розміри, можете звернути увагу на варіанти трансформерів, які дозволять максимально ефективно використовувати наявний простір
  •     У деяких магазинах можна одразу придбати комплект ліжка та матраца. При цьому зверніть увагу на якість матраца (найчастіше там буде недорогий і незручний варіант). Краще здійснювати ці покупки окремо або шукати магазин, де продають ліжка разом з ортопедичним матрацом.

Каркаси, які мають максимальну надійність і служитимуть вам довгий час, виготовляють з металу або дерев'яного масиву.

Особливо естетичний вигляд мають ліжка, які виготовляють у результаті кування.

Плетені варіанти так само відмінно підходять для створення в будинку вишуканого інтер'єру. Найдешевшими варіантами є вироби з ДВП або МДФ, але вони вже не відрізняються високою надійністю. Найбільш ламкими вважають каркаси, виготовлені з ДСП.